Je auto verkopen, hoe doe je dat?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je je auto zou verkopen. Misschien maak je er niet genoeg gebruik van, zijn de kosten die met je auto gepaard gaan te groot, of vind je deze simpelweg niet te vergoelijken. Dan is de meest voor de hand liggende vraag: hoe verkoop je je auto en dan wel op zo’n manier dat je er het meest aan verdient? Een auto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest met dit artikel.

Het moet benadrukt worden dat om de optimale verkoopprijs te achterhalen, deze afgezet moet worden tegen de duur van het verkoopproces en mogelijke investeringen die je kunt doen om de waarde van de auto te verhogen. Deze twee werken in tandem.

Wel of niet opknappen?

Een nieuwe APK kan je het voordeel geven over de concurrentie in het verkopen van je auto. Maar dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de mogelijke kosten hiervan en of je auto wel of niet door de keuring komt. Ook hierin zijn er wat handige tips. Zorg dat je zeker weet dat de garage waar je de APK laat uitvoeren te vertrouwen is. Je kunt ook gebruikmaken van een voorkeuring. Hierbij wordt bepaald wat wel en niet noodzakelijk is als het aankomt op de APK.

Zo krijg je een goed idee of het wel of niet verstandig is voor de te behalen prijs van de auto. Het kan voorkomen dat de kosten van de APK of andere reparaties zo groot zijn dat je er verstandiger aan doet om de auto voor een veel lagere prijs van de hand te doen dan dat je de reparaties laat uitvoeren. Om een goede prijs voor je auto op zich te bepalen, kan je het beste het internet opgaan en op de verschillende websites vergelijkbare te koop staande auto’s opzoeken.

Laat de auto lekker ruiken

Naast de puur technische aspecten wordt voor een groot deel de prijs van een auto bepaald door psychologische zaken. Een eenvoudige wijze om de waarde van je auto op te schroeven is ervoor te zorgen dat deze er netjes uitziet. Goed wassen en opruimen dus. Let ook op de geur, een auto die stinkt naar sigaretten zal minder opleveren dan een die fris ruikt.

Natuurlijk zijn er ook veel opkopers die de auto direct van je overnemen. Dat je dan wat minder krijgt in plaats dat je hem zelf verkoopt moet wel worden afgezet tegen de voordelen die dit met zich meebrengt. Zo kan je je auto vaak nog dezelfde dag verkopen. Dit betekent dus ook dat je de vaste lasten die het voertuig met zich meebrengt niet meer hoeft te dragen. Ook het papierwerk wordt gelijk voor je afgehandeld.

Heeft uw auto zijn beste tijd gehad? Dan kunt u uw auto ook aanbieden aan een sloperij. De autosloop geeft in de meeste gevallen een mooie prijs voor uw sloopauto, auto met schade of tweedehandsauto.