Rijschool vinden, hoe doe ik dit?

Het vinden van de juiste rijschool valt niet mee. Er zijn verschillende punten waar je naar moet kijken alvorens je daadwerkelijk een rijschool houder kiest. Hieronder geven we je een aantal punten die je moeten helpen om de juiste rijschool te vinden.

1. Wat is het slagingspercentage van de rijschool?

Op het internet zijn er tal van websites te vinden die je vertellen wat het slagingspercentage is van een bepaalde rijschool. Zit dit percentage ver onder het gemiddelde? Zorg er dan voordat je een rijschool vindt waar het slagingspercentage wat hoger ligt.

2. Wat zijn de kosten van de rijschool?

Een gemiddelde rijles kost men 30 tot 45 euro per uur. Tegenwoordig zijn er tal van websites die vergelijkingen maken van rijschoolaanbieders. 40 euro per uur kan goedkoper zijn dan 35 euro per uur. Hieronder lees je waarom. Daarnaast zijn er veel rijschoolhouders die 50 minuten of 45 minuten verstaan onder een uur.

3. Hoeveel lessen worden er gemiddeld afgenomen?

Er zijn aanbieders van rijlessen waarbij je soms minimaal 30 lessen moet nemen terwijl je er maar 15 nodig hebt. We kunnen je het beste adviseren om een proefles te nemen om te zien hoeveel rijlessen je daadwerkelijk nodig hebt!